Museets historie

Historien bag psykiske sygdomme og hvordan disse blev behandlet er lang, til tider mørk og kompliceret.

Besøg museet

På museet får du blandt andet et indblik i, hvordan man opfattede og behandlede psykiske sygdomme helt tilbage i oltiden. Du får desuden et indblik i hvordan denne opfattelse har ændret sig gennem tiden og hvordan hverdagen har været, for dem som tog sig af de psykisk syge og udsatte.


Museets historie

Godt 5 år og hundredvis af timer har det taget en gruppe tidligere psykiatriansatte ildsjæle at opbygge Psykiatrihistorisk Museum. Lokalerne - et tidligere begravelseskapel - er velvilligt stillet til rådighed af Psykiatrien i Region Nordjylland. En styregruppe nedsat af “Foreningen af tidligere ansatte i Psykiatrien” forestår tilsynet med og driften af museet. Museet er i overvejende grad finansieret af private bidrag, og arbejdet er udført helt og fuldt af ulønnet arbejdskraft.


Museet for alle

Alle kan have udbytte af at besøge museet - dette om du er almindeligt historisk interesseret, har en psykiatrisk arbejdsrelation, eller om du blot er nysgerrig efter at se museets udstillinger. Særligt studerende kan lære meget i forbindelse med deres uddannelse. For tidligere ansatte inden for psykiatrien vil dele af udstillingen sikkert føles som at være på “memory lane”. Ved besøg udleveres guide-cards, som henviser til de forskellige udstillingsområder. Som noget nyt er disse guide-cards blevet oversat til engelsk og tysk.

Til top

Nyheder

Se de seneste nyheder fra museet og bliv opdateret om nye udstillinger og meget mere.