Scan 20180410Scan 20180410 (2)


Besøg af krimiforfatteren Jussi Adler-Olsen i forbindelse med museets 3 års jubilæum den 19-6-2019
jussi

Jussi Adler-Olsen har haft boet i 7 år af sin barndom på Brønderslev Psykiatriske Sygehus, hvor hans far Henry Olsen var overlæge.

Da Jussi i forbindelse med et foredrag I Aalborg og signering af sin nyeste roman ”Offer 2117” var det en kærkommen anledning til at forsøge at få besøg af ham Psykiatrihistorisk Museum. Det lykkedes og skete 3 år efter åbningen.

Jussi har ikke tidligere besøgt museet. Han fortalte levende om sin barndom med mange spændende oplevelser blandt de psykisk syge. Netop i kapellet, hvor museet nu er til huse, havde han haft mange oplevelser og brugt dem i forbindelse med sine krimier. Han oplevede det næsten som af være i” Memory Lane”. Jussi blev vist rundt og fik fortalt psykiatrihistorien fra før Oldtiden og op til Nutiden. Var meget interesseret og syntes det var spændende at se, hvad der var på Museet. Gav også et beløb til at støtte for museet. Senere på dagen indkøbte vi Jussis nye bog, som blev signeret og passende kan få sin plads med andre af Jussis bøger i den lille udstilling ”Far og Søn”, som netop omhandler Jussi og hans far Henry.